понеділок, 27 березня 2017 р.

Виховуємо духовність
   Сьогодні молодь, як ніколи, потребує правильного скерування, правдивих істин і   справжніх друзів. Враховуючи потребу духовного відродження України, школа покликана забезпечити наповнення всіх ланок навчально-виховного процесу змістом, який би допомагав педагогам виховувати душу, чесні і сильні характери, формувати сумління і громадянські чесноти: працьовитість, самопожертву, пошану до старших — і спонукав би школярів, у єдності з Богом вирости корисними своєму народові.
   З 20.03 по 24.03 в  Сокальській  спеціалізованій  школі І-ІІІст. №3 проходив Тиждень духовності. У рамках цього тижня було проведено ряд заходів, які дали можливість дітям духовно зрости, пізнати світ як Творіння Боже, проявити добро у власних вчинках, навчитися любити ближнього.
  Тиждень розпочався спільною молитвою з наміреннями.  Слово науки виголосив отець Ярослав Кащук настоятель Кафедрального  Собору  св. Петра і Павла. В цей же день отець Я. Кащук провів катихетичні уроки у 7-8 класах про Боже милосердя  та цінність людського життя . Діти почерпнули для себе багато нового та пізнали чесноту Віри і її значення в житті людини.




  На протязі тижня відбулась виставка дитячих малюнків «Хресна Дорога разом з Ісусом» та виставка – репродукція «Екологічний календар» .
            До 125 річниці  з дня народження патріарха Йосифа Сліпого для учнів 4А та 4Б класів  відбувся перегляд мультфільму про його життя. Цього ж дня під керівництвом Рубахи І.П. учні 5-6 класів переглядали фільм  «Святі тайни» та проводили брейн –ринг.
            З 20 по 25 березня класними керівниками було проведено тематичні  виховні години про Боже милосердя у прощенні гріхів людини та милосердя як шлях до єднання і миру між людьми, зокрема – в родині, колективі, цілому народі.
Незабутньою і зворушливою була Хресна дорога ,проведена 24 березня  за участю  вчителя християнської етики Рубахи І.П. та о.Ярослава. Усім школярам та педагогам було запропоновано відвідати парафіяльні храми та приступити до Сповіді і Святого Причастя з метою приготування до світлого празника Пасхи.

  Проведення тижня духовності у школі допомогло застановитися не лише учням, а й їх батькам та вчителям школи над  даром життя, зрозуміти важливість духовних цінностей, навчитися любити Бога і ближнього.   


Немає коментарів:

Дописати коментар

Загальна кількість переглядів сторінки